Europa bestrijdt virussen ‘op zijn Afrikaans’

Actuality
Pascal Selleslagh, Hoofdredacteur van De Specialist

Publicatie in De Standaard

 

Mochten we in onze contreien te maken krijgen met een ebolabesmetting, zou je zien hoe slecht Europa gewapend is tegen grensoverschrijdende gezondheidsproblemen, schrijft Pascal Selleslagh.

Dag tegen Kanker in tientallen Vlaamse ziekenhuizen

Actuality

Op 18 september organiseerde de Vlaamse Liga tegen Kanker haar jaarlijkse Dag tegen Kanker, met de medewerking van de meeste Vlaamse ziekenhuizen.

Vier op de tien Belgen worstelen met bijsluiter en dokterstaal

Actuality
V.C.
Stephan Van den Broucke

Volgens een onderzoek naar ‘gezondheidsvaardigheden’ bij bijna 10.000 leden van het christelijk ziekenfonds is er nog veel werk aan de winkel om de medische communicatiekloof weg te werken die bestaat bij heel wat patiënten.

De nieuwe Medicomut is een feit

Actuality
V.C./P.S.

De nieuwe Nationale Commissie Artsen-Ziekenfondsen (NCAZ), beter bekend als de Medicomut, staat in de startblokken. Ze kwam al informeel samen. De namen.

België aan Europese top van ‘rechtvaardigste gezondheidszorg’

Actuality

Ons land doet het uitstekend op gezondheidsvlak. Slechts drie landen in Europa (Zweden, Luxemburg en Nederland) hebben een rechtvaardigere gezondheidszorg.

UZ’s: “Compenseer patronale lasten specialisten met 75%”

Actuality
Pascal Selleslagh

De universitaire ziekenhuizen vragen 60 miljoen extra aan de toekomstige federale regering.  Dat om de overheidscompensatie voor de patronale lasten van de specialisten te verhogen van 13% naar 75%.