Mitsubishi L200: ongeëvenaarde vechtersbaas

Free time
Luc Paquier

 

Waar beter kunt u de offroad-capaciteiten van een stoere Japanse pick-up peilen dan op de pistes van de Trans Tunisia 2014 motorraid?

De L200 bleek in die omstandigheden het ideale bijstandsvoertuig.

Nieuwe gegevens over de langetermijnbehandeling van patiënten met reumatoïde artritis (RA) met infliximab

Actuality
Filip De Keyser

Een groep Belgische vorsers van het EAP (Expanded Access Program voor infliximab) onder leiding van prof. Filip De Keyser (UGent, AZ Alma Sijsele) heeft recent de resultaten gepubliceerd van een 10-jarige follow-up van patiënten die sinds februari 2000 behandeld worden met infliximab. Dat is één van de grootste patiëntengroepen met zo’n lange follow-up van behandeling met TNF-alfa-antagonisten.

Bordeaux in al zijn charme…

Free time
Marc Vanhellemont

Bordeaux staat voor genieten en verleiden, fruit dat zich laat smaken en de wijn sappig maakt…

Opgelet bij substitutie van geneesmiddelen met nauwe therapeutisch-toxische marge

Actuality

Het Belgisch Centrum voor Geneesmiddelenbewaking ontving recent melding van een patiënte die kort na overschakelen van Carbamazepine Mylan® (compr. vertraagde vrijst. met 200mg carbamazepine) naar Tegretol® (compr. vertraagde vrijst. met 200mg carbamazepine) duizeligheid en nausea vertoonde. De overschakeling gebeurde wegens tijdelijke onbeschikbaarheid van Carbamazepine Mylan®.

Mededeling van MSD Belgium

Actuality

Terugbetaling van Simponi® voor matige tot ernstige colitis ulcerosa na conventionele therapie.

Zorgprogramma’s voor kinderen: kinderartsen willen worden gehoord

Actuality
V.C.

De representatieve verenigingen van kinderartsen zijn bezorgd over bepaalde punten van de nieuwe Koninklijke Besluiten omtrent de pediatrische zorgprogramma’s. Deze zouden leiden tot een “aanzienlijke achteruitgang in de kwaliteit van de zorg voor jonge patiëntjes”.