Verrassend Oostenrijk

Free time
Marc Vanhellemont

Welk beeld hebben wij van Oostenrijk als wijnland?

Wijnbouwers die hun best doen om hun witte wijnen een beetje drinkbaar te maken zodat ze nog net bij een Wienerschnitzel gedronken kunnen worden?

Vergiftigd geschenk?

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

Door de steile opgang van digitale communicatie is het beroep van arts nog interessanter geworden”, schreef Matthew S. Katz recentelijk. Zijn column, die werd gepubliceerd in European Urology, verwees naar de richtlijnen van de EAU (European Association of Urology) over hoe men moet surfen zonder verstrikt te raken in de betoverende, maar onzekere wereld van het internet...

Sneak preview: nieuwbouw AZ Maria Middelares Gent

Actuality
Pascal Selleslagh

De intensieve nieuwbouwwerken liggen achter de rug voor het AZ Maria Middelares Gent. Nu volgt de spectaculaire inhuizing (in april). Maar intussen mocht de riem er even af bij de feestelijke inhuldiging. Medisch directeur Ronny Goethals verwoordde de bekommernissen van artsen en bestuur.

In memoriam: Yvo Nuyens

Actuality
Maaike Van Overloop, voorzitter Domus Medica

Ik heb Yvo leren kennen op een moment dat ik uiterst kwetsbaar was. Moe en uitgeput, te veel druk en drukte, niet meer in staat om 'neen' te zeggen. En toen kwam de vraag van Yvo. Hij wou een project van 40 jaar eerder herhalen en met de zorgverlener een boek over zorgverlening schrijven. Of ik daarin een hoofdstuk wou schrijven. Het deel dat ik toegewezen kreeg, de kwetsbare huisarts, was precies wat ik nodig had...

Akkoord artsen-ziekenfondsen 2015 in Staatsblad van 27 januari

Actuality
P.S.

Artsen hebben vanaf de publicatie in het Staatsblad 30 dagen de tijd om te reageren in verband met hun conventiestatus.

Bvas: “Sponsoring is niet per definitie onethisch”

Actuality
P.S.

In een persbericht getiteld: “Mdeon vzw: veeg voor eigen deur a.u.b.” reageert de Bvas op een initiatief van Mdeon dat gelanceerd werd onder de titel: “Ethiek of sponsoring, waarom kiezen?”